Volledig scherm
PEC Zwolle-NAC © Pro Shots/Niels Boersema
0
EINDE
0

NAC had meer dan een punt mee kunnen nemen uit Zwolle

NAC zal zaterdagavond met een dubbel gevoel de bus nemen naar Breda. Het elftal komt door het 0-0 gelijkspel immers met te weinig thuis.

Het had drie punten mee kunnen nemen uit Zwolle. Het goede nieuws was daarmee ook gezegd. De ploeg van Mitchell van der Gaag zakte nergens door het ijs en daarmee lijkt er eindelijk een constant stijgende lijn in het elftal te zitten. Dat het Zwolse publiek de eigen spelers na afloop met een fluitconcert naar de kleedkamer begeleidde mag NAC ook nog als troostprijsje mee in de bus nemen.

NAC kreeg nog voor het eerste fluitsignaal een eerste tik. Gianluca Nijholt gaf tijdens de warming up aan niet te kunnen spelen. Een gevolg van een tikkie op de training de dag ervoor. Mounir El Allouchi verving hem. Het bracht NAC niet uit zijn evenwicht. Integendeel. Nadat de thuisclub in de vierde minuut al een eerste kans aan zich voorbij had laten gaan, namen de Bredanaars overtuigend het initiatief in het ijskoude Zwolle.

Mooiste aanval 

El Allouchi stond in de achtste minuut aan de basis van de mooiste aanval van de eerste helft. Hij stuurde Rosheuvel de diepte in. Die vond de inlopende Te Vrede, maar de spits strandde op doelman Boer. NAC bleef vlot combineren en zocht vooral het hoofd van Te Vrede. Het noopte Boer tot nog meer reddingen. En het kwam PEC op de eerste fluitconcerten te staan. De thuisploeg vond vooral over rechts de gaatjes om NAC aan het bibberen te krijgen. Maar ook aan de andere kant van het kunstgras bleef de doelman (Van Leer) de baas over de schietgrage aanvallers. 

Na de rust kwam PEC Zwolle fel uit de warme kleedkamer. Het vuur doofde echter snel, waarna NAC het duel weer onder controle kreeg. Dit keer bleven de kansen uit en halverwege de het ook weer levendige tweede bedrijf was de thuisclub weer een paar keer het dichtst bij een treffer. Vooral met schoten die het doel rakelings misten. In de slotfase was het weer aan NAC de beurt om Zwolle onder druk te zetten. Met Fernandes en Mühren als kersverse aanvalskrachten kreeg het echter ook nu weer geen kans om doeltreffend uit te halen.

Videoreactie Mikhail Rosheuvel