Volledig scherm
Luka Ilic , Jordan van der Gaag en Andrija Filipovic vieren de 0-2 van NAC vrijdag in Dordrecht. © BSR Agency

NAC gaat zich nog op twee posities versterken

NAC wil nog twee spelers binnenhalen in augustus: een centrale verdediger en een vleugelaanvaller. Verder zijn alle posities nagenoeg dubbel bezet.

Ervan uitgaande dat linksback Javier Noblejas op termijn, de verwachting is dat Spanjaard nog even tijd nodig heeft om wedstrijdfit te worden, de plek van Jethro Mashart overneemt, is Jan Paul van Hecke de enige vervanger voor de Spaanse mandekkers Roger Riera en Nacho Monsalve. Om een 19-jarig talent zonder minuten in het profvoetbal als reserveband mee te nemen voor een hachelijk roadtrip, wordt intern als te riskant gezien. Daarom zet NAC in op het binnenhalen van een extra centrale verdediger.

Een vleugelaanvaller moet de tweede en laatste inkomende transfer worden. De onfortuinlijke kniekwetsuur van Joshua Bohui heeft NAC beroofd van de enige zuivere buitenspeler die met een versnelling een verdediger passeert en de achterlijn opzoekt. Hoewel Ilic zich op opportunisme langs zijn tegenstanders wurmt en uit open spel voor de gevaarlijkste momenten zorgde in Dordrecht, heeft NAC met hem, Mounir El Allouchi, Andrija Filipovic en invaller Jordan van der Gaag te weinig diepte en snelheid.

Glenn Middelton haakte op het laatste moment af ondanks dat NAC en Rangers FC een akkoord hadden bereikt over een huurovereenkomst. Middelton kiest ervoor in eigen land te blijven, nadat Hibernian met spoed een flankspeler nodig had vanwege een ernstig blessuregeval.

Aan de uitgaande kant is de zaakwaarnemer van Anouar Kali bezig een nieuwe club te vinden. De huidige situatie, de middenvelder traint bij de beloften, is voor niemand bevorderlijk. Datzelfde geldt ook voor Jurich Carolina, Marwin Reuvers en Bodi Brusselers; allen komen niet voor in de plannen van de technische staf. Carolina is overigens geen optie voor kleine broer Helmond Sport, aangezien Wil Boessen er sinds dit seizoen de trainer is. Bij FC Den Bosch speelde Carolina het afgelopen half jaar als NAC-huurling geen enkele minuut. De Bredase club wil het liefst zijn contract ontbinden. Omdat Helmond Sport, dat Daan Klomp en Diego Snepvangers van NAC leent, eerst een spits wil halen, zijn Marwin Reuvers en Bodi Brusselers voorlopig niet in beeld.

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen