NAC gaat voor Noorse City-verdediger Rösler

videoNAC wil op korte termijn de defensie versterken. De centrale verdediger die de Bredanaars in het vizier hebben, is volgens goed ingevoerde bronnen de 19-jarige Colin Rösler van het EDS-team van Manchester City. Hij zou na Ivan en Luka Ilic de derde en laatste City-huurling moeten worden die dit seizoen in Breda gaat spelen.

Verrassend is de interesse in Rösler niet. In mei liet technisch directeur Tom Van Den Abbeele zich tijdens een forumavond al ontvallen dat hij zijn pijlen had gericht op een speler die in juli zou deelnemen aan het EK onder 19 in Armenië. Rösler was een maand geleden met Noorwegen actief op het genoemde jeugdtoernooi en kwam in alle drie de groepsduels in actie.

Rösler is de zoon van voormalig Oost-Duits international Uwe Rösler die midden jaren negentig vijf seizoenen voor Manchester City speelde. Tegenwoordig is Rösler senior trainer van het Zweedse Malmö. Zoonlief zag het levenslicht in Berlijn, bracht zijn jeugdjaren door in Noorwegen en verhuisde vanwege het werk van zijn vader op zijn tiende naar Engeland.

Aanvulling

Als NAC tot een akkoord komt met de rechtsbenige mandekker, zal hij in eerste instantie als aanvulling dienen voor Nacho Monsalve en Roger Riera en niet direct voor de basis worden gehaald. Vorig seizoen was Rösler een vaste waarde in het beloftenteam (EDS) van Manchester City waar hij het belangrijkste gedeelte van zijn opleiding genoot. In Breda zou hij zijn eerste schreden in het betaald voetbal gaan zetten.

Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion. © Kay int Veen