Volledig scherm
© BSR Agency

NAC-fans massaal naar Fox Sports

BREDA - De supporters van NAC melden zich op Facebook massaal aan voor een actie op 30 augustus bij het hoofdkantoor van Fox Sports. De fans willen de wedstrijden van de club volledig op televisie kunnen zien. Aangezien ze geen contact met Fox krijgen, gaan de fans, tot nu toe al 2600 aanmeldingen, zelf naar de studio in Amsterdam.

We snappen dat de fans alle wedstrijden willen zien

Of ze het bij Fox Sports Spaans benauwd krijgen, is niet bekend, maar volgens de woordvoerder wordt tijdens de maandagvergadering overlegd over een reactie op de geel-zwarte invasie. ,,We snappen dat de fans alle wedstrijden op televisie willen zien, maar we geven maandagmiddag pas een officiële reactie op het initiatief", aldus de woordvoerder.

Alleen flitsen is belachelijk

Quote

De fans staan altijd achter ons. Dan zou het wel vreemd zijn als wij niet achter hen staan. We kunnen dit alleen maar mooi vinden.”

Beau Lemmens, Woordvoerder NAC Breda

De supporters hebben 30 augustus uitgekozen, omdat dan de uitwedstrijd tegen Volendam op het programma staat. Op de heenweg gaan ze bij het hoofdkantoor van Fox op de koffie. Bedenker van de actie, uitbater Johan de Vos van café Boerke Verschuren, neemt geen genoegen met het schakelprogramma van Fox waarbij slechts flitsen uit de wedstrijden te zien zijn. ,,Ik vind het belachelijk. We betalen als cafébazen jaarlijks 1500 euro om de wedstrijden uit te mogen zenden. Nou dan wil ik ze ook helemaal uitzenden. Bij Fox bepalen ze alles, maar bij NAC staat er wel 13.000 man op de tribune. Die willen ook de uitwedstrijden zien. Je moet die gewoon op groot scherm uit mogen zenden.”

Het is heel zuur dat dit bij degradatie hoort

NAC steunt de actie. ,,De fans staan altijd achter ons. Dan zou het wel vreemd zijn als wij niet achter hen staan. We kunnen dit alleen maar mooi vinden", zegt woordvoerder Beau Lemmens. ,,Wij zien NAC natuurlijk ook graag altijd op televisie. Het is voor de fans heel zuur dat dit bij de degradatie hoort. Zeker voor degenen die bij de wedstrijden om wat voor reden dan ook thuis moeten blijven.”

Het zijn mensen die allemaal lid zijn van Fox Sports

Zo denken de supporters er ook over. ,,Snap toch niet waarom in de eredivisie wel alles wordt uitgezonden en de Keukenkampioendivisie niet. Zijn toch ook mensen die allemaal lid zijn van Fox Sport die willen hun club ook zien spelen bij een uitwedstrijd", zo valt op de Facebookpagina NAC Fans te lezen.

Vinger aan de pols

Is NAC niet bang dat de actie uit de hand loopt? Lemmens: ,,We hebben een supporters-coördinator die goed op de hoogte is. We moeten eerst maar eens zien of het allemaal wel echt doorgaat, maar we houden de vinger aan de pols.”

Ludieke actie

Ook De Vos denkt niet dat de actie verkeerd gaat lopen. ,,Het is een ludieke actie. De fans vinden het een geweldig idee. Het lijkt me heerlijk als we met koffie en worstenbrood ontvangen worden.”

In samenwerking met indebuurt Breda