Volledig scherm
In Den Haag pakte NAC een punt dankzij een treffer van Luka Ilic. © Dennis Wielders

NAC exact een jaar zonder uitzege in de eredivisie

Op de kop af is het een jaar geleden dat NAC voor het laatst een uitwedstrijd in de eredivisie heeft gewonnen. Sinds de 0-2-zege in Den Haag op 10 maart 2018 heeft het buiten Breda dertien van de zestien duels verloren, drie keer speelde het gelijk.

De nummer achttien is ook het enige eredivisieteam zonder uitzege deze competitie. Met vijf van de laatste negen wedstrijden in het eigen Rat Verlegh Stadion zal NAC het daarom van de thuisduels moeten hebben wil het de zeventiende plaats bereiken. In de slotfase van dit seizoen reist NAC nog af naar Excelsior, Heracles, Fortuna Sittard en Heerenveen.

Sinds de promotie in het voorjaar van 2017 speelde NAC dertig uitwedstrijden in de eredivisie. De balans: twee zeges (Feyenoord en ADO Den Haag, beide 0-2), acht keer een gelijkspel en twintig nederlagen. Dat is exclusief de KNVB-beker waarin het in september 2017 en 2018 in de eerste ronde door de (toenmalige) eerstedivisionisten Achilles’29 en RKC werd uitgeschakeld.

Dramatische uitreeks

ADO Den Haag – NAC 0-2
PSV – NAC 5-1
Sparta – NAC 2-1
FC Twente – NAC 1-1
AZ – NAC 5-0
Feyenoord – NAC 4-2
VVV – NAC 3-0
FC Utrecht – NAC 2-1
ADO Den Haag – NAC 1-1
FC Emmen – NAC 2-0
FC Groningen – NAC 5-2
PEC Zwolle – NAC 0-0
Willem II – NAC 2-0
De Graafschap – NAC 3-0
Ajax – NAC 5-0
Vitesse - NAC 4-1
PSV – NAC 2-0

  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.