Volledig scherm
Andrija Filipovic wordt naar de uitgang geduwd bij NAC. © BSR Agency

NAC doet Filipovic nu al in de verkoop

De afwezigheid in de wedstrijdselectie vrijdag van vaste invaller Andrija Filipovic is een beslissing ingegeven door de leiding. NAC wil de aanvaller deze maand verkopen.

Andrija Filipovic is gewogen en te licht bevonden en heeft vrijwel zeker zijn laatste wedstrijd gespeeld in het shirt van NAC. De clubleiding heeft de Kroaat op de transferlijst gezet en medegedeeld dat hij kan vertrekken. Technisch directeur Tom Van Den Abbeele heeft die lezing inmiddels bevestigd.

Interim-trainer Willem Weijs heeft vorige week van hogerhand de opdracht gekregen om de 22-jarige aanvaller uit de wedstrijdselectie te houden omdat hij in de verkoop wordt gedaan. Vorige week maandag speelde Filipovic nog de volle negentig minuten in het oefenduel met FC Ferreiras.

Toch is zijn rol nu volledig uitgespeeld bij NAC en kan hij zijn zaakwaarnemer aan het wek zetten. Hetzelfde geldt voor Boris Kudimbana, de targetman die thuis werd gelaten en niet mee mocht op trainingskamp naar Portugal. Beiden zaten vrijdag in Helmond op de tribune, overigens trainen ze wel gewoon mee met het eerste onder leiding van Weijs.

Tijdens de eerste seizoenshelft werd Filipovic, die meer kaarten (drie) pakte dan dat hij scoorde (een goal), in 15 van de 18 competitiewedstrijd als invaller gebracht. Overtuigen deed de vaste wisselspeler nooit, zijn nalatenschap is de winnende goal in de blessuretijd van het uitduel met TOP Oss (0-1) een week voordat NAC de periodetitel zou winnen. Vorige zomer nog met hoge verwachtingen voor twee jaar vastgelegd, een half jaar later wordt Filipovic op subtiele wijze naar de uitgang gedirigeerd.

Vergeten voetballers

Omdat de raad van commissarissen (rvc) Van Den Abbeele strak aangelijnd houdt, moet hij eerst spelers lozen voordat hij kan doorschakelen om nieuwe spelers aan te trekken. Voor Filipovic, Kudimbana en de vergeten voetballers Jurich Carolina en Marwin Reuvers wordt een oplossing gezocht. Pele van Anholt, in het bezit van een aflopend contract, heeft aangegeven bij NAC te willen blijven.

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.