I

NAC-doelman Olij: ‘Mijn verdedigers moeten mij niet horen als ik ze coach, zo hoort het’

video,,Deze komt vrij hoog binnen op het lijstje met mijn mooiste wedstrijden”, zei Nick Olij na de bekerzege van NAC tegen PSV (2-0). De keeper hield zijn doel schoon en komt nu zijn oude ploeg AZ tegen in de kwartfinale.

Over de sfeer op dit onvergetelijke Avondje NAC: ,,Zo hoort het. Mijn verdedigers moeten mij niet horen als ik ze coach. Dan weet je dat ze veel geluid maken. Vandaag hadden ze daar reden toe, ze hebben volledig achter ons gestaan. Je ziet wat dat doet met ons, je ziet wat wij kunnen brengen als ze achter ons staan. Dat is alleen maar mooi.”

Olij wist dat PSV te pakken was. ,,We deden waar we al weken mee bezig zijn. Nu merk je dat het uitbetaald wordt. Ik ben echt trots op het team. Ze hebben elke vuile meter gemaakt. Zijn fel geweest. Ik ben gewoon écht trots op het team. We hebben kneiterhard gewerkt.”

Nu komt hij zijn oude ploeg tegen in de kwartfinale. ,,Mooie loting, ja. Ik heb er zes jaar gespeeld. Ik ben benieuwd.”

Volledig scherm
23-01-2020: Voetbal: NAC Breda v PSV: BredaTOTO KNVB Beker 2019-2020goalkeeper Nick Olij of NAC Breda © BSR Agency
  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.