Volledig scherm
PREMIUM
Huseyin Dogan. © BSR Agency

NAC balanceert op dun koord

AnalyseNAC is qua resultaten uit de startblokken geschoten, maar het voetbal kan en moet beter om directe promotie af te dwingen.

Volkomen logisch dat Ruud Brood afgelopen week niet durfde te beweren dat NAC bij de bovenste twee moet eindigen dit seizoen. Zijn ploeg is sinds een paar weken koploper in de Keuken Kampioen Divisie en pakte vrijdag de eerste periodetitel, maar heel overtuigend was het in die eerste negen wedstrijden nog niet wat NAC liet zien. Ja, het aantal punten dat is vergaard (22): uitstekend. Het veldspel behoeft nog wel de nodige finetuning. Vooral in de laatste fase, als de bal in de buurt van het zestienmetergebied van de tegenstander komt.

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.