Volledig scherm
Molhoek. © BSR Agency

Molhoek assistent af bij NAC, jeugdtrainer terug naar de onder 17

Op eigen verzoek is Rogier Molhoek niet langer assistent van trainer Peter Hyballa. Dat heeft hij NAC maandagochtend laten weten. Molhoek keert per direct terug naar de jeugdafdeling waar hij zijn oude team NAC onder 17 weer gaat leiden. 

Als reden voor de vrijwillige terugtrekking voert Molhoek aan dat hij er toch de voorkeur aan geeft om hoofdtrainer te zijn van een eigen elftal. Opmerkelijk, omdat het de bedoeling was dat hij dit seizoen zou afmaken als assistent-trainer van NAC. Molhoek werd na het vertrek van Ruud Brood en diens secondant Regillio Vrede in de winterstop bij het eerste gehaald en ging mee op trainingskamp naar Portugal om interim-trainer Weijs bij te staan. 

Anticiperend op de nieuwe ontwikkelingen rondom de persoon van Molhoek werd Robert Braber in januari van buitenaf aangetrokken om als assistent van Gábor Horváth te gaan dienen bij NAC onder 17. Horváth op zijn beurt was tot opvolger benoemd van Molhoek die Weijs dus ging assisteren. De situatie die nu ontstaan is, is dat Horváth bij de onder 17 opnieuw de rechterhand is van Molhoek.

Woensdag tegen AZ heeft Hyballa de met hem meegekomen Duitse assistent Maik Drzensla en keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar naast zich op de bank. Of NAC een extra assistent gaat halen voor het restant van de competitie, is niet duidelijk.

Weijs is sinds de aanstelling van Hyballa coach van Jong NAC, omdat hij zich niet kan vinden in zijn rol als assistent van Hyballa. Weijs is om een reactie gevraagd, tot op heden houdt hij echter de boot af en heeft hij zijn kant van het verhaal nog niet willen vertellen. 

Volledig scherm
Molhoek en Weijs in Portugal. © BSR Agency
  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.