Het Rat Verlegh Stadion
Volledig scherm
Het Rat Verlegh Stadion © BN DeStem

Milieustraat Breda geopend: aanhang NAC reageert met zelfspot op degradatie

Om supporters van andere clubs voor te zijn, besloot de aanhang van NAC het heft maar in eigen handen te nemen. Na de degradatie naar de eerste divisie is de straat van het Rat Verlegh Stadion op ludieke wijze omgedoopt tot milieustraat van Breda.

Het was de laatste weken niet de vraag of, maar wanneer het doek zou vallen voor NAC. Dat gebeurde uiteindelijk afgelopen zondag in Friesland, waar sc Heerenveen met 2-1 te sterk was. Door de degradatie dalen de Bredanaars af naar de eerste divisie. Ondanks het leed van de degradatie zijn de NAC-supporters niet vies van een beetje zelfspot.

Onder het mom ‘wie af en toe uitdeelt, moet ook kunnen incasseren. Wie zijn wij dan om dat niet even te faciliteren’ werd de voorkant van het Rat Verlegh Stadion maandagavond omgedoopt tot milieustraat Breda. Daar kunnen fictief keukens worden gestald (Keuken Kampioen Divisie), zout worden afgeleverd (supporters van NAC strooiden vorig jaar zelf ‘zout in de wonden’ bij degradant FC Twente) en k*tspelers zonder inzet gratis worden afgehaald. Voor de rest-grappen is een aparte afvalbak.

Laatste optreden

NAC sluit het seizoen woensdagavond af met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De ontmoeting met de ploeg van Jaap Stam betekent voorlopig het laatste optreden in de eredivisie van de Bredanaars.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen