Mashart onder hoede genomen door Spaanse collega’s: ‘Ze praten veel met me’

videoJethro Mashart rijgt in de voorbereiding van NAC op het nieuwe seizoen de speelminuten aaneen. Na het vertrek van Greg Leigh en Alex Gersbach is de jonge verdediger de enige linksback in de selectie. Woensdagavond tegen Lokeren (0-1) speelde Mashart wederom de volle negentig minuten.

Mashart kreeg met veel Belgisch fysiek geweld te maken in het volgelopen Oudenbosch. ,,Het was een moeilijke wedstrijd. Ze waren fysiek sterk, maar ik vind dat we het met dit jonge team prima gedaan hebben.”

Terwijl technisch directeur Tom Van Den Abbeele zoekt naar een meer ervaren linksback, profiteert Mashart optimaal van de geboden kansen. ,,Ik ben de enige linksback, dus heb veel wedstrijden gespeeld al. Daar leer ik van. En je maakt meer minuten, waardoor je fysiek sterker wordt.”

Zolang er geen alternatieven zijn, speelt Mashart. Het beoogde Spaanse centrale duo van de Bredanaars, Roger Riera en Nacho Monsalve, gebruikt de beschikbare tijd ondertussen om de jonge Mashart de wetten van het betaalde voetbal bij te brengen. ,,De Spanjaarden zijn goede spelers. We zijn een paar weken bezig en op trainingskamp geweest. Ze leren me heel veel en praten ook veel met me. Hoe ik bijvoorbeeld moet staan en wat het beste voor me is.”

De vele minuten zorgen voor bravoure bij de tiener die de in vergetelheid geraakte Jurich Carolina allang voorbij is gestreefd in de pikorde. ,,Ik mik op een basisplaats. Nu ben ik eerste linksback. En voorlopig is er geen andere, dus hoop ik op veel minuten. En anders ga ik de strijd aan.”

Volledig scherm
Jethro Mashart © BSR Agency

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen