Arno Verschueren krijgt rood
Volledig scherm
Arno Verschueren krijgt rood © BSR Agency
1
EINDE
2
  • Huseyin Dogan 58'
  • Daryl van Mieghem 1'
  • Javier Vet 42'

NAC kan schade uit eerste helft niet meer repareren en verliest topper van De Graafschap

NAC moet de tweede plaats afstaan aan De Graafschap. De ploeg uit Breda liep voor rust al tegen twee tegentreffers en een rode kaart aan en wist dat niet meer te repareren: 1-2. 

NAC mag dan wel een machine zijn die pas in de tweede helft op gang komt, maar dan moet de schade in de eerste helft niet te groot zijn. Maar wat NAC in de eerste helft opliep, leek niet meer te repareren. Het leed begon al vroeg. De supporters hadden nauwelijks hun stoeltje gevonden in het goed gevulde Rat Verlegh Stadion of het stond al 0-1. Achterin stonden verschillende poppetjes volledig uit positie. Verdediger Roger Riera dekte door, won zijn kopduel, maar zag de bal weer over zich heen terug gekopt worden. Daar dook Daryl van Mieghem op, die wegliep uit de rug van Jethro Mashart en zo op Nick Olij af mocht. Hij schoot raak.

Ruud Brood had voor de topper één wijziging doorgevoerd in zijn basiself. Mounir El Allouchi werd gepasseerd, Jordan van der Gaag kreeg zijn eerste basisplaats. Bij de bezoekers begon Bredanaar Ralf Seuntjens op de bank. Na het vroege tegendoelpunt rechtte NAC de rug, zocht de ploeg ook de aanval, maar Hidde Jurjus hoefde alleen in een actie te komen bij een vrije trap van Sydney van Hooijdonk. Verder stond de topscorer op een eiland en werd hij alleen ver van het vijandelijke doel ingespeeld.

Bekijk hier de samenvatting van NAC - De Graafschap 

De Graafschap was op alle fronten beter. NAC was een onsamenhangend geheel, verloor alle duels en moest toe zien hoe het Doetinchemse mes met goed positiespel door de Bredase boter sneed. Niet verrassend dat het drie minuten voor rust ook 0-2 werd. Branco van den Boomen stond op de flank helemaal vrij, legde terug op de ook volledig vrijstaande Javier Vet, die Olij voor de tweede keer liet vissen. Het werd nog erger voor NAC. Op slag van rust kwam captain Arno Verschueren veel te laat in op doelpuntenmaker Vet en kon meteen inrukken; scheidsrechter Joey Kooij was onverbiddelijk, rood.

Tweede helft

De tweede helft was tien minuten oud toen Brood een dubbele wissel doorvoerde en NAC van nieuwe onderdelen voorzag. Huseyin Dogan en El Allouchi voor Mashart en Van der Gaag. En het waren drie minuten later de twee invallers die voor nieuwe hoop zorgden. El Allouchi gaf de bal aan Dogan. De spits haalde uit, zag zijn schot iets van richting veranderd worden en binnen vallen: 1-2. Het stadion geloofde er plots weer in.

Er kwamen ook kansen. Ineens lukte alles wat voor rust mis ging. Dogan zag een schot geblokt worden, Van Hooijdonk kopte net naast en Luka Ilic schoot geheel vrijstaand naast: een gelijkmaker hing in de lucht. In het ultieme slot kopte Riera nog gevaarlijk in en ging een schot van El Allouchi net naast, maar de bevrijdende 2-2 viel niet meer, waardoor NAC de topper verloor.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen