Volledig scherm
Jurich Carolina. © Pro Shots

Linksback Carolina: reserve bij NAC, basiskracht bij overtuigend Curaçao

Wat hij bij NAC voorlopig niet voor elkaar krijgt, de trainer overtuigen van zijn kwaliteiten, lukt hem bij het nationale team van Curaçao wel. Jurich Carolina speelde maandagnacht negentig minuten namens het Caribische land.

In de hoofdstad Willemstad versloeg Curaçao met 10-0 Grenada in het kader van de CONCACAF Nations League.  Voor de eilandbewoners scoorden Rangelo Janga (drie keer), Leandro Bacuna (twee keer), Cuco Martina, Brandley Kuwas, Gevaro Nepomuceno, Ruensley Leuteria en voormalig NAC-speler Elson Hooi. 

Na de twee oefenwedstrijden met Bolivia in maart van dit jaar was dit de derde interland voor de linksback. Eerder speelde hij 23 jeugdinterlands namens Nederland voor de onder 17, 18, 18 en 20. 

De van (Jong) PSV overgekomen Carolina wacht bij NAC nog op zijn officiële debuut. Trainer Mitchell van der Gaag geeft de eerste weken van dit seizoen de voorkeur aan Greg Leigh. 

  1. Armetierig en slap NAC verliest volkomen terecht met 2-0 van Willem II
    nabeschouwing

    Armetierig en slap NAC verliest volkomen terecht met 2-0 van Willem II

    Zoals vaker, of eigenlijk zoals bijna altijd, is het voorspel van de streekderby tussen Willem II en NAC een stuk boeiender dan de wedstrijd. De burenruzie in Tilburg waar heel de winterstop reikhalzend naar uitgekeken is, is stroperig, weinig verheffend, vlak en ontdaan van alle benodigde ingrediënten die een gerecht op smaak brengen. De 2-0-zege van Willem II wordt cadeau gedaan door een troosteloos en schuw NAC dat enorm teleurstelt.