Volledig scherm
Jacques Visschers © NAC Museum

Legende Jacques Visschers wordt geëerd voor NAC - PEC

BREDA - Het NAC Museum zet oud-speler Jacques Visschers (78) op zondag 28 april als NAC Legend of the Match in het zonnetje. NAC treedt dan aan tegen PEC Zwolle. Visschers is na Kees Kuijs de tweede oud-speler die op deze wijze door het museum gehuldigd wordt. 

Sinds dit jaar zet het NAC Museum het roemruchte verleden van NAC weer centraal. Visschers speelde tussen 1959 en 1971 282 officiële wedstrijden voor NAC en scoorde hierin 129 goals. De aanvaller was echter al in 1948 verbonden aan de club, als zevenjarige jeugdspeler en speelde verder bij geen enkele club. 

,,Verder was hij bestuurslid technische zaken toen NAC derde eindigde in de competitie, hij was elftalleider, seizoenkaarthouder, bestuurslid van de spelersvakbond en hij heeft in diverse commissies van de KNVB gezeten", staat te lezen op de site van het NAC Museum. 

In 2008 werd hij benoemd als erelid van de club. Bovendien werd hij datzelfde jaar gekroond in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn grote verdiensten voor het vaderlands voetbal. 

Net als bij Kuijs zal de aanvoerder een band dragen met de beeltenis van Visschers. Visschers is uiteraard zelf aanwezig om een trofee in ontvangst te nemen. Het NAC Museum zelf heeft in die periode een expositie rondom Jacques Visschers.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8674 stemmen