Volledig scherm
Koch in duel met Flemming © ANP Pro Shots

Koch teleurgesteld over gelijkspel NAC: ‘Hebben twee punten laten liggen’

Waar de analisten van Fox Sports Menno Koch voor de camera wilden feliciteren met een punt, was de verdediger van NAC niet blij. ,,Ik ben eigenlijk teleurgesteld.”

NAC en PEC Zwolle bleven in Zwolle steken op een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen kregen kansen, maar waren niet effectief. ,,Dit was een wedstrijd die we konden winnen", zegt Koch. ,,Voor ons was hier meer te halen.”

Vooral de eerste helft was aardig om naar te kijken, met kansen over en weer. ,,We begonnen goed, kregen een grote kans in het begin", weet ook Koch. ,,PEC was vooral gevaarlijk in de scrimmage.” 

Een punt is in de strijd tegen degradatie zeer welkom voor NAC, maar Koch kon daar direct na de wedstrijd toch niet meteen op die manier naar kijken. ,,Natuurlijk ga je altijd voor resultaat, maar we hadden drie punten kunnen pakken. We hebben er twee laten liggen.”

  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.