Volledig scherm
Koch kopte nog de 1-1 binnen, maar uiteindelijk maakte het allemaal niet meer uit. © VI Images

Koch: ‘Als je na 33 wedstrijden onderaan staat, ben je terecht gedegradeerd’

De realiteit van de degradatie was nog niet helemaal binnengekomen na het laatste fluitsignaal bij aanvoerder Menno Koch. ,,Ik heb er weinig woorden voor.”

,,Het doet pijn om met deze club naar de Keuken Kampioen Divisie te gaan. Natuurlijk voor ons, maar met name voor de mensen rondom de club, de fans. Ik ken weinig clubs waar de fans zo betrokken zijn, zoveel steun geven, als hier”, bracht hij moeizaam onder woorden, voor de camera van FOX Sports.

Met de 1-1 - en de tussenstand bij Heracles - Excelsior destijds - was er nog hoop voor NAC. ,,Het zorgde nog even voor een boost”, aldus de maker van die goal. ,,Maar dan moet ie goed vallen. Daarna krijgen we die goal tegen en moet je er nog twee maken... Achteraf hoorden we dat Excelsior voor stond, maar daar ben je op dat moment niet mee bezig.”

Koch wilde één ding wel kwijt: ,,Ik heb het al heel vaak gezegd: we krijgen ze te makkelijk tegen en hebben te veel moeite met scoren. Als je dan onderaan staat na 33 wedstrijden, dan ben je terecht gedegradeerd.”