Karami maakt officieus debuut voor NAC: ‘Het ging best lekker’

VIDEONa maanden van inactiviteit heeft Khalid Karami maandag voor het eerst sinds lange tijd negentig minuten gespeeld. De 29-jarige rechtsback maakte zijn officieuze debuut namens NAC in het gewonnen oefenduel tegen Sint-Truiden.

Even schakelen was het wel voor de Amsterdammer, omdat hij nu in een verdediging van vijf in plaats van vier speelt. ,,Het is een nieuw systeem voor mij waarin andere dingen gevraagd worden. Teamgenoten helpen mij daar prima bij”, zei Karami die de tweede seizoenshelft met rugnummer 22 gaat spelen. ,,Het ging lekker; ik heb me prima aangepast.”

Volledig scherm
Karami. © Marcel van Dorst
  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.