Volledig scherm
De kans om degradatie binnen een jaar ongedaan te maken, is aanzienlijk toegenomen. © VI Images

Kansen NAC stijgen aanzienlijk nu komend seizoen twee clubs promoveren naar eredivisie

Tien dagen nadat het eredivisielot van NAC in Heerenveen bezegeld werd, komt uit onverwachte hoek goed nieuws. Met ingang van het nieuwe seizoen (2019/2020) promoveren twee clubs direct uit de eerste divisie. 

De nummers zeventien en achttien van de eredivisie degraderen aankomend seizoen juist rechtstreeks. De nummer zestien van de eredivisie blijft wel gewoon deelnemen aan de play-offs tegen degradatie. Dat heeft de Eredivisie CV woensdag bekendgemaakt. Door de nieuwe maatregel neemt de kans op promotie voor het onlangs gedegradeerde NAC aanzienlijk toe. In theorie kan een club zelfs als nummer vier rechtstreeks promoveren als het sterke Jong PSV en Jong Ajax bij de eerste drie eindigen.

Het nieuws valt in de week dat NAC van start is gegaan met een campagne om de seizoenkaarthouders hun abonnement te laten verlengen. De extra promotieplaatsen kan de Bredase club een zetje in de rug geven. 

Kwaliteit

In november 2018 hebben clubs een besluit genomen over de veranderagenda, waarvan de maatregelen eigenlijk later ingevoerd zouden worden. Clubs hebben nu ingestemd om die al vanaf 1 juli dit jaar in te voeren om zo de kwaliteit van de eredivisie en het Nederlandse voetbal te verbeteren. De verdubbeling van het aantal degradanten is de meest ingrijpende maatregel.

De commissie die zich heeft gebogen over de maatregelen bestond uit Jan de Jong (Feyenoord), Mattijs Manders (ADO Den Haag), Marco Bogers (VVV-Venlo), Wouter van Zetten (AZ) en Jacco Swart (Eredivisie CV).

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (80%)
  • Nee (20%)
4615 stemmen