Jochem Kamphuis.
Volledig scherm
Jochem Kamphuis. © ANP Sport

Kamphuis fluit halve finale KNVB-beker Feyenoord - NAC

NAC krijgt in de halve finale van de KNVB-beker tegen Feyenoord te maken met arbiter Jochem Kamphuis. Het duel wordt donderdag 5 maart om 20.45 uur afgetrapt in De Kuip. 

Kamphuis wordt in Rotterdam geflankeerd door assistenten Joost van Zuilen en Angelo Boonman. Martin van den Kerkhof is de vierde official ter plaatse. In het ARAG KNVB Replay Center in Zeist kijken VAR Pol van Boekel en assistent-VAR Mario Diks mee op de videoschermen.

Saillant detail is dat Kamphuis ook scheidsrechter was toen NAC op 23 september 2017 won in De Kuip. Het werd toen 0-2 door doelpunten van Giovanni Korte en Thomas Enevoldsen. Doelman Mark Birighitti stopte bij 0-1-stand een penalty van Michiel Kramer. 

De andere halve finale, die tussen FC Utrecht en Ajax, wordt een dag eerder afgewerkt. In de Galgenwaard fluit Björn Kuipers woensdag 4 maart om 20.45 uur voor de aftrap.

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.