Heldenontvangst voor NAC in Breda na bekerstunt, Hyballa zingt aanhang toe

VideoHonderden NAC-supporters stonden woensdagavond klaar bij het Rat Verlegh Stadion in Breda om hun helden binnen te halen. De Bredanaars wonnen eerder op de avond in Alkmaar verrassend met 1-3 van AZ en plaatsten zich zo voor de halve finale van de KNVB-beker.

Omringd door de toegestroomde supporters reed de bus rond 23.00 uur stapvoets de parkeerplaats aan de Stadionstraat op. Eenmaal gestopt beklommen de spelers van NAC het dak van de bus en bouwden ze een feestje met de trouwe aanhang. 

Zo zong trainer Peter Hyballa, begeleid door het nodige Bengaals vuurwerk, op verzoek de uitzinnige achterban toe. ‘Hyballa moet een liedje zingen hi-ha-ho, Hyballa moet een liedje zingen hi-ha-ho’, klonk het massaal. Daar gaf de Duitser gehoor aan. 

Avond om niet snel te vergeten

Zowel voor de spelers als de supporters was het een avond om niet snel te vergeten. Door treffers van Mounir El Allouchi, Robin Schouten en Javier Noblejas zorgde NAC voor een daverende verrassing op bezoek bij AZ (1-3). Alleen Bergenaar Oussama Idrissi wist tussendoor wat terug te doen. 

In de achtste finales rekende de ploeg van Hyballa al af met PSV. Door de knappe bekerzege op AZ neemt NAC het in de halve finale op tegen de winnaar van het duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord.

Bekijk hier de samenvatting van AZ - NAC

Volledig scherm
Spelers van NAC vieren feest. © BN DeStem
  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.