Volledig scherm
Leigh. © BSR Agency

Greg Leigh is on fire: scorende linksback leidt riante zege Aberdeen in

Met een krachtige kopbal heeft Greg Leigh zaterdagmiddag de weg vrijgemaakt voor een comfortabele zege van Aberdeen dat met 3-0 het gepromoveerde Ross County versloeg. Het zijn tweede doelpunt van dit prille seizoen. 

De door NAC verhuurde linksback, in Breda onder contract tot medio 2021, was eerder trefzeker in de Europa League, eveneens met een kopbal, waarin Aberdeen in de derde voorronde strandde. Leigh kende een drukke augustus maand met zeven wedstrijden: vier in de Schotse competitie, drie in de voorronde van de Europa League en eentje in de League Cup.

Minder goed vergaat het Daan Klomp die bij Helmond Sport zijn basisplaats kwijt is geraakt. Na zijn reservebeurt tegen Almere City (17 minuten speeltijd), bleef hij vrijdag in het duel met Excelsior de hele wedstrijd op de bank. De centrale verdediger is een van de spelers die geslachtofferd is door trainer Wil Boessen na de flagrante 5-1-nederlaag bij NAC. Diego Snepvangers heeft zijn plek wel behouden. 

Tenslotte hield doelman Karol Niemczycki woensdag met Puszcza Niepolomice voor de vierde keer de nul in de eerste zes competitiewedstrijden van de Poolse eerste divisie.

Volledig scherm
Leigh (3) is het middelpunt van de belangstelling na zijn openingstreffer. © Getty Images