Volledig scherm
Grad Damen. © BSR Agency

Grad Damen direct inzetbaar bij TOP Oss tegen Jong AZ

Nadat hij dit weekend tot een akkoord is gekomen over een contract, kan voormalig NAC-speler Grad Damen maandag zijn debuut maken namens TOP Oss in de uitwedstrijd tegen Jong AZ. ,,Hij is direct inzetbaar”, zegt de opgetogen trainer Klaas Wels. 

,,Ik zit vol vertrouwen en goede moed”, zegt Wels aan de vooravond van de tweede seizoenshelft van de nummer 18 van de eerste divisie. ,,Er is een frisse wind en er zijn nieuwe spelers. De bestaande spelersgroep trekt zich daaraan op. Het hele niveau en de spelvreugde gaan daardoor omhoog.” 

Die nieuwe spelers zijn de van RKC Waalwijk teruggekeerde linksback Dean van der Sluys, rechtsback Henk Dijkhuizen en Damen dus. Van der Sluys zette in december al zijn handtekening onder een contract in Oss, Dijkhuizen werd eerder deze week vastgelegd. Met Damen is de club sinds dit weekend rond. ,,Met overschrijving en al", zegt Wels die vorig seizoen kon beschikken over de huidig NAC-spelers Nick Olij en Huseyin Dogan.

Het verhaal van de 22-jarige Damen is bekend. In de zomer hield hij zijn conditie op peil bij NAC, speelde in zes van de zeven oefenwedstrijden maar kreeg geen contract aangeboden van de leiding. Na een half jaar zonder club heeft de middenvelder in TOP Oss een nieuwe werkgever gevonden.