Gigantisch spandoek op Amphia door NAC-supporters: ‘Helden van Breda’

VideoBREDA - ,,Normaal maken we spandoeken om NAC te vereren, maar hier werken de échte helden van Breda." Aan de nok van het Amphia in Breda hangt het geelzwarte doek fier. 'Hier werken de helden van Breda!', staat erop. 

NAC-supporters van Fr0nt76 en Breda Loco's gingen er zondag mee aan de slag. Zochten contact met het ziekenhuis, die vervolgens alle medewerking verleenden.
Van veraf, al vanaf de Claudius Prinsenlaan, is het reusachtige spandoek al waarneembaar én goed te lezen. ,,Eigenlijk wilden we het doek vannacht ophangen als een soort guerrilla-actie. Maar in overleg met het ziekenhuis zagen we daarvan af. En eigenlijk hangt ie zo nog mooier", zegt Justin van Fr0nt76.

Extra steunbetuiging

,,We waren gisterenavond in het honk. We hoorden van de maatregelen van de overheid, het begint serieuze vormen aan te nemen. En aangezien Breda ongeveer het hardste getroffen is tijdens het coronavirus, kun je wel stellen dat hier de échte helden werken. Dat verdienen ze wel als extra steunbetuiging in deze tijd." 

De Breda Loco's en Fr0nt76 wilden het doek eigenlijk vannacht bij de ingang hangen. ,,Dat was misschien mooier geworden, maar", en Justin kijkt omhoog, naar de nok van het Amphia, ,,Nu hangt ie natuurlijk perfect." 

Manouk van der Vorm van Amphia-communicatie toont zich geraakt. ,,Het voelt echt als een steun. Binnen, bij de Intensive Care, zijn ze echt enthousiast. En natuurlijk hebben we het doek nu op de meest centrale plek denkbaar gehangen."

Justin van Fr0nt76 voor het Amphia Ziekenhuis. Het doek is gemaakt door deze supportersgroep, samen met de Breda Loco's
Volledig scherm
Justin van Fr0nt76 voor het Amphia Ziekenhuis. Het doek is gemaakt door deze supportersgroep, samen met de Breda Loco's © S Vanbeek

Alles over het coronavirus

Lees in ons dossier al het nieuws, achtergronden en reportages over het coronavirus. 

In een continu liveblog houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. 

Daarnaast houden we een dossier bij waarin we alle veelgestelde vragen voor u beantwoorden.   

In samenwerking met indebuurt Breda