Volledig scherm
Manu García © Pro Shots

Geruststellende boodschap afgevallen García: 'Tegen PEC Zwolle sta ik er'

Bleekjes, gelig bijna was het gezicht van Manu García op de slotdag van het trainingskamp van NAC. De verstopte neus herinnert hem aan de koorts die hem dagenlang in bed hield.

 ,,Het enige waar ik nu last van heb, is dat ik moeilijk ademhaal na het sporten. De benen voelen goed. Zaterdag en zondag ga ik trainen om fit te worden. Als ik niet in Zundert ben, kunnen de mensen me zien hardlopen in Breda."

De 20-jarige middenvelder is een van de vele slachtoffers van de griepepidemie. Juist het gebied waar García de feestdagen doorbracht, is de zwaarst getroffen regio van Spanje. In de eerste week van januari zijn tenminste 6.500 mensen in de noordelijke provincie Asturië voor de bijl gegaan. Ofwel 1 op de 160, drie keer zoveel als in de rest van Spanje. ,,Dat is denk ik de reden dat de koorts mij te pakken heeft genomen. Mijn vader is ook ziek, ik heb het waarschijnlijk van hem gekregen."

Aan de ketting

Het was in Portugal alsof hij door drie bewakers aan de ketting was gelegd, zonder enige vorm van bewegingsvrijheid. ,,Het vervelendste was dat ik vastgekluisterd zat aan mijn bed, dood en doodsaai. Als ik wilde staan, werd ik misselijk. Dat gevoel, zo vervelend. Gelukkig ben ik aan de beterende hand. Ik moet alleen wat aansterken, omdat ik een aantal kilo's ben verloren. Maar niemand hoeft zich zorgen te maken hoor, volgende week tegen PEC Zwolle sta ik er gewoon."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement