Ruud Brood.
Volledig scherm
Ruud Brood. © BSR Agency

Gelijkspel voelt voor NAC-trainer Brood als een nederlaag aan

,,De mooiste kansen hebben we om zeep geholpen.” Als Ruud Brood voor de camera van FOX Sports de vraag krijgt voorgelegd of de 0-0 tegen Jong FC Utrecht als een nederlaag voelt, antwoordt hij volmondig ja. 

,,Ik geloof dat we dertig voorzetten hebben gehad, maar maken steeds de verkeerde keuzes. ‘Wanneer schiet ik, wanneer leg ik de bal breed?’ Hadden het gevoel dat we de wedstrijd alsnog naar ons toe zouden trekken en de goal zouden maken.”

Brood speelde in het laatste deel van de wedstrijd al zijn troeven uit met het inbrengen van Sydney van Hooijdonk, Andrija Filipovic en Boris Kudimbana. ,,In de eindfase zie je jongens forceren en lopen met de bal, terwijl er een voorzet moet worden gegeven. Of iemand schieten terwijl er een ander beter voor staat. We moeten iets meer het overzicht behouden en ook killen. Vier spitsen in de zestien, de backs stonden vrij hoog. Tot nu toe niet een wedstrijd gehad met zoveel kansen. Het heeft geen zin om een jong team naar beneden te halen. Maandag (Jong AZ, red.) is er weer een wedstrijd. Maar dat we teleurgesteld en soms gefrustreerd zijn, is duidelijk.”

Boussaid: ‘Het werd moeilijker en moeilijker’

Van Anholt: ‘We hebben moeite met kansen afmaken’

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen