Volledig scherm
Manuel Garcia (tfc) © Pro Shots

García maakt naam in Frankrijk, maar mist de intieme sfeer van het 'Avondje NAC'

De Spanjaard Manu García werd vorige week opgenomen in het elftal van de week in Frankrijk en heeft zijn draai gevonden in Toulouse. De voormalig NAC-speler wil dit seizoen zijn gezicht nog een keer laten zien in Breda. 

Volledig scherm
BREDA - NAC - Heracles , Voetbal , Seizoen 2017/2018 , Eredivisie , Rat Verlegh Stadion , 07-02-2018 , Speler van NAC Manuel Garcia (m) speelt meerdere spelers uit om de 3-1 te scoren , in duel met Heracles Almelo speler Darryl van Mieghem (r) en Heracles Almelo speler Sebastian Jakubiak (l) © Pro Shots

,,Tactisch gezien is de Franse competitie niet de sterkste. Het komt voornamelijk aan op kracht en fysiek, dat is nog een beetje wennen. Bij de ontgroening in Marseille werden we aan alle kanten voorbijgelopen. Daarna hebben we drie wedstrijden op rij gewonnen en is de hoop teruggekeerd in de stad, hoewel rugby van oudsher in Toulouse de grootste sport is. Ik weet me gelukkig staande te houden tussen al die grote atleten op het veld. Tijd om na te denken, krijg ik niet. Tegenstanders komen van alle kanten op me af. Voordeel van Toulouse is dat het redelijk dicht bij Spanje is en op zes uur rijden van Oviedo waar mijn familie woont. Maar ik mis wel de intieme sfeer en het volle stadion van het 'Avondje NAC'. Als mijn schema het toelaat, wil dit seizoen een keer naar Breda komen."