Volledig scherm

Formule 1 naar Zandvoort, CM sponsor: ‘We hopen dat NAC snel een nieuwe hoofdsponsor vindt’

BREDA - Het Bredase bedrijf CM.com wordt een van de belangrijkste sponsors van de Grand Prix, die volgend jaar terugkeert naar Zandvoort. CM.com was de afgelopen vier jaar hoofdsponsor van de gedegradeerde Bredase voetbalclub NAC en stopt daarmee.

,,Ik ben er heel trots op dat we een van de hoofdsponsors worden van de Heineken Dutch Grand Prix in Nederland", zegt Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com. Naamgever Heineken, PON, VolkerWessels, Talpa en Jumbo zijn de andere sponsoren. ,,We houden enorm van evenementen. Daarnaast zijn we sportliefhebbers. De F1 spreekt enorm aan. Vooral omdat daar het uiterste gevraagd wordt van de techniek.”

Als partner en sponsor gaat CM.com voor de Heineken Dutch Grand Prix de aan- en verkoop van tickets en consumpties regelen via de mobiele telefoon. CM-man Van Glabbeek bevestigt voor het eerst officieel dat CM.com definitief stopt met het hoofdsponsorschap van NAC voor een half miljoen euro per jaar, dit precies op het moment dat NAC degradeert.

Quote

Het klopt dat we ons contract als hoofdspon­sor van NAC waarschijn­lijk niet gaan verlengen. Dit heeft niets te maken met de club of de prestaties.

Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com

Van Glabbeek: ,,Het klopt dat we ons contract als hoofdsponsor van NAC waarschijnlijk niet gaan verlengen. Dat heeft niets te maken met de club of met de prestaties, maar met CM.com's internationale groeistrategie. CM.com heeft klanten in 140 landen en wij willen de komende maanden vooral de naamsbekendheid in het buitenland gaan vergroten. Daarbij past een sponsorcontract met een internationale partij. Vandaar dat wij een partnerschap zijn aangegaan met de Nederlandse Formule 1. Wij dragen NAC als club nog steeds een zeer warm hart toe en hopen dat zij snel een passende nieuwe hoofdsponsor vinden.” 

Quote

Wij willen onze naamsbe­kend­heid in het buitenland vergroten. Daarbij past een sponsorcon­tract met een internatio­na­le partij.

Overigens zegt Van Glabbeek desgevraagd nog geen gesprek te hebben gehad hierover met NAC. Een eerder gesprek hierover was in oktober van vorig jaar gepland, maar dat ging toen door de bestuurscrisis bij NAC niet door. Met de nieuwe algemeen directeur Luuc Eisenga is volgens Van Glabbeek tot op de dag van vandaag nog geen gesprek geweest. NAC meldt dat er wel over het sponsorcontract is gesproken 'door onze commercieel manager’. Volgens NAC-woordvoerder Jasper Saeijs zijn er meerdere afspraken geweest over het partnership met CM. Wat NAC betreft blijft er wel een band met CM: ,,Wij zijn aan het kijken naar de invulling van het partnership op een andere manier'.”

Mounir El Allouchi, nog in het shirt van hoofdsponsor CM.com
Volledig scherm
Mounir El Allouchi, nog in het shirt van hoofdsponsor CM.com © BSR Agency

In samenwerking met indebuurt Breda