Volledig scherm
PREMIUM
Paolo Fernandes in actie tijdens het trainingskamp. © Marcel van Dorst/Pro shots

Fernandes wil slagen bij NAC: 'Ben niet te klein én sterk genoeg'

Op voorspraak van trainer Mitchell van der Gaag besloot Paolo Fernandes voor een tweede jaar naar NAC te komen. De Spaanse nummer tien wordt echter gedwarsboomd door fysieke tegenslagen, tot zijn eigen frustratie.

Met zijn neus tegen het raam gedrukt, tuurde hij in Zundert geregeld naar het gras waarop zijn teamgenoten achter de bal aan renden. ,,Dat was zwaar, geloof me. Ik zag de rest doen, wat ik ook wilde doen. Ik voelde me net dat kleine jongetje dat straf had en niet naar buiten mocht...” Paolo Fernandes blaast en schudt het hoofd in de brandende Mediterrane zon. ,,Ik heb veel uren in de gym doorgebracht, zonder bal.”

  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.