Yassine Azzagari
Volledig scherm
Yassine Azzagari © MAURICE VAN STEEN

Fenomenaal doelpunt van NAC-talent Azzagari

Yassine Azzagari is op de weg terug en dat mag met recht goed nieuws worden genoemd. De creatieve middenvelder leverde zaterdagmiddag bij de onder 19 van NAC een kunststukje af door vanaf een meter of veertig de bal in het doel te schieten.

De weergaloze treffer van de 18-jarige klasbak betekende de beslissende 2-0 in de ontmoeting met PSV onder 19. Door de zege op de koploper staan de Bredase talenten met nog een speelronde te gaan op de achtste plaats in de voorronde poule van de eredivisie onder 19. Volgende week zaterdag (14 december, 14.30 uur) moet NAC het ticket voor de kampioenspoule, de eerste acht van de veertien ploegen gaan door, veiligstellen op sportcomplex De Toekomst waar Ajax de tegenstander is.

NAC onder 19 bulkt momenteel van het talent. Doelman Bart Verbruggen (2022), centrale verdediger Gylermo Siereveld (2022) en de middenvelders Sabir Agougil (2022) en Yassine Azzagari (2022) hebben allemaal een profcontract op zak en worden beschouwd als toekomstige eerste elftalspelers. 

Versterking

Azzagari, die 15 mei van dit jaar zijn profdebuut maakte, zat dit seizoen vier keer bij de wedstrijdselectie van het eerste, de laatste keer op 27 september bij het duel TOP Oss - NAC. Herhaaldelijk werd hij tot aan november geplaagd door kwaaltjes, sinds een maand is Azzagari weer pijnvrij. De sierlijke middenvelder kan na de winterstop een welkome versterking zijn voor het zwalkende elftal van trainer Ruud Brood dat een speler met zijn kwaliteiten goed kan gebruiken. 

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (33%)
  • Per direct stoppen (67%)
1063 stemmen