Bart Verbruggen in 2017.
Volledig scherm
Bart Verbruggen in 2017. © ron magielse / pix4profs

Doelman Verbruggen (17) tekent eerste profcontract bij NAC

Doelman Bart Verbruggen heeft zijn eerste profcontract in dienst van NAC getekend. De 17-jarige goalie zette zijn handtekening onder een overeenkomst die hem tot medio 2022 aan de koploper van de Keuken Kampioen Divisie verbindt.

Het talent speelt sinds 2014 in de jeugdopleiding van de Parel van het Zuiden en speelt zijn wedstrijden voor NAC Onder 19. Verleden zomer sloot hij in de voorbereiding aan bij het eerste elftal.

,,Mooi, hè. Een mooi moment voor mij en mijn familie. Dit voelt als een beloning voor het harde werken van de afgelopen vijf, zes jaar”, zegt Verbruggen op de clubwebsite. ,,In de toenmalige D1 stroomde ik in en het was een traject met pieken en dalen. Soms eerste keeper, soms tweede keeper. Maar nu staan we hier. Mijn doel is nu: ontwikkelen. Nu nog met NAC Onder 19 in de Eredivisie, maar uiteindelijk wil ik natuurlijk die plek onder de lat in het stadion bemachtigen.”

De technische leiding ziet in Verbruggen een potentiële eerste keeper. De Bredanaar zit op dit moment ook bij de selectie van Oranje O18 in aanloop naar het WK voor spelers onder 17 jaar. Dat begint eind oktober.

Bekijk hieronder de aflevering van ‘Clubwatchers’ van deze week.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen