Volledig scherm
Dorian Dervite. © BELGA

Dervite wordt klaargestoomd door NAC, wanneer hij zijn entree maakt is nog onduidelijk

Omdat Dorian Dervite pas een training in de benen had, die van maandag, ontbrak de Fransman dinsdagavond op het wedstrijdformulier van Jong NAC dat in Daan Klomp en Erik Palmer-Brown zijn centrale duo had. De technische staf wilde geen onnodige risico's nemen met Dervite.  

Of de 30-jarige voorstopper van 1.92 meter vrijdag (20.00 uur) tegen AZ direct zijn opwachting maakt, is derhalve twijfelachtig. Die beslissing zal genomen worden na de trainingen van woensdag en donderdag. Aangetekend dient te worden dat Dervite dit seizoen 134 minuten heeft gespeeld voor Charleroi. Het is niet ondenkbaar dat het bekritiseerde duo Menno Koch en Karol Mets daarom wederom aan de aftrap verschijnt. 

De verwachting is wel dat Sullay Kaikai voor het eerst een basisplaats heeft en hij de vierde versterking is na Khalid Karami, Ramon Pascal Lundqvist en Alex Gersbach die in het basisteam komt. Ook is de hoop gevestigd op de terugkeer van Arno Verschueren, de Belg miste De Graafschap vanwege knieklachten. Mounir El Allouchi is weer beschikbaar na een schorsing van twee wedstrijden. Tenslotte werkt Mitchell Te Vrede buiten de schijnwerpers aan zijn herstel. Het is de bedoeling dat de clubtopscorer voor het duel met FC Groningen (thuis) op 23 februari volledig inzetbaar is. Het bezoekje aan Ajax de week ervoor kan gebruikt worden voor een korte invalbeurt, mits zijn herstel volgens plan verloopt.