Volledig scherm
PREMIUM
Pele van Anholt houdt zijn tegenstander van zich af. © Tooin Damen/pro shots

Debutant Van Anholt geniet van Avondje NAC: ‘Laat dit het begin van iets moois zijn’

Pele van Anholt voelt de pijn zijn geblesseerde concurrent, leeft met hem mee en hoopt dat NAC tegen PEC Zwolle hetzelfde kan brengen als tegen Vitesse.

Op een avond dat het Fabian Sporkslede kwijtraakt, krijgt NAC Pele van Anholt terug. Met een vertraging van vijf maanden debuteert de 27-jarige verdediger zondagavond ten overstaan van een uitzinnige menigte. ,,Niet alles ging meteen goed, maar ik ben super blij dat ik na een lange afwezigheid weer minuten heb gemaakt. Op naar meer, laat dit het begin van iets moois zijn.” Met de entree van Van Anholt, een bovenbeenblessure hield hem lange tijd aan de kant, heeft NAC er weer een speler bij. ,,Het veld was best zwaar, ik voelde mijn benen wel. Het was pittig.”

  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.