Volledig scherm
Arno Verschueren. © Tooin Damen

De man die nooit gek doet, doet ineens gek: ‘Met deze mentaliteit gaan we niet degraderen’

Normaal is hij de rust zelve. Als hij NAC op een 2-1-voorsprong zet, laat hij zich gaan. Arno Verschueren gooit beide armen in de lucht, een geval van klassiek juichen, springt over de reclameborden en viert de goal met de B-Side. Uitzinnig van vreugde is de matchwinner. ,,Ik werd helemaal gek”, zegt de man die nooit gek doet.

De 2-1 van de 21-jarige middenvelder is een wonderschoon doelpunt. De teller staat op 82 minuten en 46 seconden als Verschueren diep op eigen helft wordt ingespeeld. De Belg neemt aan met links, verlegt het spel met rechts, beweegt door, krijgt de bal terug van Pele van Anholt, stuurt Mikhail Rosheuvel weg en steekt met grote passen het hele veld over. Met de wijsvinger van zijn linkerhand wijst hij waar hij de bal weer wil hebben. Aanvankelijk wordt hij overgeslagen, maar gelukkig vindt Mounir El Allouchi hem alsnog als hij de voorzet met zijn hoofd listig terug legt. De man die de aanval opzette, controleert de bal met de binnenkant van zijn rechtervoet, omspeelt de doelman en tikt met links de 2-1 binnen.

,,Schitterend, een heerlijk gevoel”, zegt Verschueren die met een doelpunt en een assist een groot aandeel had in de overwinning van NAC. In zijn vorige 38 eredivisieduels kwam hij tot een goal en en nul assists. ,,Deze mentaliteit moeten we altijd tonen, dat moet de norm zijn. Dan gaan we zeker niet degraderen. We verdienden het om te winnen. Het zit een keer mee, dat mag ook wel een keer.”

Volledig scherm
Arno Verschueren is blij. © Tooin Damen