Fabian Sporkslede in het shirt van NAC.
Volledig scherm
Fabian Sporkslede in het shirt van NAC. © Toin Damen

Clubloze ex-NAC’er Fabian Sporkslede duikt op bij RKC

Fabian Sporkslede traint vanaf dinsdag mee met de selectie van RKC Waalwijk. De 26-jarige rechtsback had een aflopend contract bij NAC en zit nu zonder club. Hij is een goede bekende van trainer Fred Grim, die nog met hem werkte in zijn Ajax-periode.

Sporkslede speelde de laatste drie jaar in Breda. Dat was geen groot succes. In zijn tweede seizoen kampte hij met een zware blessure. Vorig jaar speelde hij vanaf december niet meer en moest hij een achillespeesoperatie ondergaan. Bij RKC krijgt hij de gelegenheid weer op kracht te komen.

De selectie van RKC komt nog een rechtsback, als alternatief voor Juriën Gaari, te kort. Dat kwam afgelopen zondag in Enschede aan het licht. Gaari ontbrak wegens een schorsing. Grim moest een beroep doen op Ingo van Weert, eigenlijk een centrale verdediger, die ook nog scoorde.

Met Sporkslede, die ook nog voor Willem II uitkwam, kan de Waalwijkse club de tijd nemen. Omdat hij clubloos is kan hij ook na het sluiten van de transfermarkt nog een contract aangeboden krijgen.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen