Rat Verlegh Stadion.
Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion. © Arie Kievit

Burgemeester Depla: ‘De zwakste eredivisie ooit en NAC eindigt stijf onderaan, dramatisch’

BREDA - ,,Iedereen vindt dit jammer. Maar er is ook berusting. Iedereen heeft gezien dat het dit jaar niet goed ging. Het is nu de schouders eronder en borst vooruit”, reageert burgemeester Paul Depla van Breda op de degradatie van NAC.

Depla is als voetballiefhebber begaan met de club en is net als zoveel andere fans teleurgesteld in de prestaties: ,,Dit seizoen zo snel mogelijk vergeten. Maar er wel van leren, dat het zo niet moet gebeuren. Met FC Emmen, de Graafschap en Fortuna Sittard in de Eredivisie, dan moet je toch overleven... Dit was de zwakste Eredivisie ooit. En NAC eindigt stijf onderaan. Dat is dramatisch. Zo’n trots publiek, zo in de steek gelaten. Aan het publiek lag het niet.”

Lachend: ,,Ik ben één van die supporters ja. Naast werken is het voetbal en muziek waar ik veel plezier aan beleef. Het is ook het gevoel dat je je thuis voelt bij NAC, het stadion, de sfeer. Voetbal is de belangrijkste bijzaak van het leven, toch?” 

De impact? ,,NAC is één van de iconen van de stad. Er zijn weinig steden waar een club zo leeft. De trots, de verbondenheid. Het is heel spijtig dat het zo loopt. Hopelijk komen ze snel terug.” 

Wat doet het met de stad? ,,NAC is wel een uithangbord, het heeft meerwaarde als je in de Eredivisie speelt. Als je alleen al kijkt naar de hoeveelheid mensen die NAC tegenkomen op televisie. De waarde is groter. Dat is allemaal iets minder als je in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Ik merk het zelf ook als ik door het land ga. Dan spreken de mensen je vaak aan op NAC.”

Spandoek bij PEC - NAC
Volledig scherm
Spandoek bij PEC - NAC © BN DeStem
 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda