Volledig scherm
Jose Angeliño © Pro Shots

Buitengewone Angeliño bij beste spelers van de eredivisie

Met zijn onophoudelijke dadendrang, imponerende rushes en buitengewone balgevoel is Jose Angeliño een van de uitblinkers van de eredivisie. Op basis van de wedstrijddata van statistiekenbureau Opta Sports is de linksback opgenomen in 'het elftal van de eerste seizoenshelft van de eredivisie'.

De 21-jarige Angeliño is de enige speler die alles speelde voor NAC en geen minuut miste. In negentien wedstrijden (1710 minuten) kwam hij in de competitie en de beker tot twee doelpunten en vier assists. Vanwege zijn uitmuntende rapportcijfers werd het Spaanse veulen twee keer door Opta Sports uitgeroepen tot talent van de maand: in september en december. 

Veelzeggend is dat Angeliño in de laatste wedstrijd, de 3-1-zege tegen FC Utrecht, de meeste balcontacten (77) had. Daarnaast berekende Opta Sports dat hij de meeste kansen creëert van alle verdedigers in de eredivisie.

Naast Angelino werden ook Joël Veltman, Frenkie de Jong, Lasse Schöne, Hakim Ziyech (allen Ajax), Santiago Arias, Hirving Lozano (beiden PSV), Diederik Boer (PEC Zwolle), Nicolai Jorgensen (Feyenoord) en Oussama Assaidi (FC Twente) opgenomen in het beste elftal. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement