Ruud Brood.
Volledig scherm
Ruud Brood. © BSR Agency

Brood mist verbetenheid bij NAC: ‘Teleurgesteld in een bepaald gedrag van een aantal spelers’

,,We hebben een beschamende vertoning geleverd”, zegt verliezend NAC-trainer Ruud Brood voor de camera van FOX Sports. ,,Daar moeten we heel duidelijk over zijn.”

Ruud Brood was niet te spreken over de passieve houding van NAC dat met 1-0 de bietenbrug opging bij Almere City. ,,Ten eerste is het mijn verantwoordelijkheid. Maar wij kunnen meer, wij kunnen beter, dat is ook gebleken. We zijn teleurgesteld in een bepaald gedrag van een aantal spelers. De jongens hebben het voorheen goed gedaan. Ik ga daarom geen namen noemen, dat zou te makkelijk zijn. Ik vind wel dat er meer gebracht moet worden. Arno Verschueren was een van de weinige die nog in zijn taken bleef spelen.”

De treffer van Youri Loen na 65 minuten is een blauwdruk van de wedstrijd. Brood in zijn eerste reactie bij zendgemachtigde FOX Sports: ,,In de fase dat wij beter waren, krijgen we de goal tegen. Dat heb ik ze kwalijk genomen. Ik heb ze gezegd: het is geen playground. Je moet weten wanneer je wat doet. Nu geven we de wedstrijd gewoon weg en staan we er slecht op. Dit is een andere divisie. Dan moet er geduelleerd worden, dat hebben we niet gedaan. Die verbetenheid zag ik wel bij de tegenstander.”

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen