Volledig scherm
Ruud Brood. © VI Images

‘Brood de ideale trainer voor NAC in de eerste divisie’

PollDeze week wordt duidelijk of Ruud Brood met NAC meegaat naar de eerste divisie. Een grote meerderheid van de supporters vindt in ieder geval dat de oud-speler de man is die NAC moet leiden in de jacht naar promotie.

Op de vraag van BN DeStem of ‘NAC met trainer Ruud Brood moet doorgaan in de eerste divisie’ stemde tachtig procent van de ruim 7.700 stemmers vóór het aanblijven van de 56-jarige Brood. Als geen ander kent hij het klappen van de zweep: kampioen met RKC (2011) en NEC (2015) en promotie via de nacompetitie met RKC (2009).

Volledig scherm
Algemeen directeur Eisenga en technisch directeur Van Den Abbeele. © Pix4Profs-Ron Magielse

Of de medio maart als troubleshooter aangestelde Brood en de in april begonnen directeuren Luuc Eisenga en Tom Van Den Abbeele heil zien in een verdere samenwerking wordt deze dagen duidelijk als trainer en directie met elkaar om de tafel zitten om de toekomst te bespreken. Beide partijen hebben de afgelopen tijd meerdere keren aangegeven pas na afloop van de competitie met elkaar in overleg te gaan. 

NAC onder Brood

NAC - VVV 1-1
Excelsior - NAC 1-2
Heracles - NAC 1-0
NAC - FC Emmen 1-1
Fortuna Sittard - NAC 2-1
NAC - Feyenoord 0-4
Heerenveen - NAC 2-1
NAC - PEC Zwolle 0-0
Balans: 1 zege, 3 remises, 4 nederlagen (5 goals voor en 13 tegen)

 1. Technisch directeur Van Den Abbeele: ‘Kapitaal NAC moet op het veld staan’
  PREMIUM
  Interview

  Technisch directeur Van Den Abbeele: ‘Kapitaal NAC moet op het veld staan’

  Het was een drukke zomer, zegt Tom Van Den Abbeele. Tijd om de balans op te maken met de technisch directeur van NAC. ,,Ik had niet verwacht 45 transfers (19 inkomende, 26 uitgaande, red.) te moeten doen. Uiteindelijk is iedereen te koop als de juiste prijs wordt geboden, maar een groot verloop bemoeilijkt het wel om beleid te maken. Het ideale scenario is vijf weg en vijf nieuwe spelers met in iedere linie een echte versterking.”

Poll

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

 • Ja (81%)
 • Nee (19%)
1704 stemmen