Volledig scherm
Paol Fernandes. © Marcel van Dorst

Bijdrage City-huurlingen dit seizoen tot een minimum beperkt bij NAC

NAC heeft deze competitie vooralsnog weinig kunnen genieten van de huurlingen uit Manchester. De creatievelingen Paolo Fernandes en Luka Ilic worstelen bijna structureel met lichamelijke klachten en verdediger Erik Palmer-Brown is voornamelijk bankzitter.

Waar de City-spelers vorig seizoen een doorslaggevende factor waren bij de rechtstreekse handhaving met de goals van Thierry Ambrose, de assists van Jose Angeliño, het innemende spel van dribbelkoning Manu García en het voetballende vermogen van Pablo Marí van achteruit, is dat dit jaar compleet anders.

Geen illusies

Paolo Fernandes (280 minuten) deed in zes wedstrijden mee, startte drie keer in de basis en staat op één assist. De bijdrage van Luka Ilic (551 minuten) beperkt zich tot tien wedstrijden (zes basisplaatsen), twee goals en twee assists. Zowel Fernandes (20) als Ilic (19) worden geplaagd door aanhoudend blessureleed. Over Ilic maakt de technische staf zich op korte termijn geen illusies meer. 

Centrale verdediger Erik Palmer-Brown (540 minuten) heeft in de tijd die hem gegund werd nooit kunnen overtuigen. De Amerikaanse international lijkt zijn langste tijd te hebben gehad in Breda. Het verhaal van de na drie weken vertrokken doelman Arijanet Muric is alom bekend. Nieuwe huurlingen uit Manchester tijdens de winterse transfermarkt deze maand zijn uitgesloten, domweg omdat City geen spelers meer in de aanbieding heeft. 

Des te knapper is het dat Mitchell van der Gaag zonder de Engelse hulp drie van de laatste vier wedstrijden (Vitesse 1-0, PEC Zwolle 0-0, Heerenveen 4-2 en Sint-Truiden 2-1) wist te winnen zonder City-huurlingen. Ilic was in die reeks niet beschikbaar, Palmer-Brown werd niet gebruikt en Fernandes viel alleen tegen PEC Zwolle negen minuten in. 

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5662 stemmen