Volledig scherm
© Kay int Veen

Betaald voetbal ligt vanwege corona stil tot 1 juni

Het betaald voetbal ligt vanwege het coronavirus langer stil. Aanvankelijk was besloten tot 6 april, maar dat is nu verlengd tot 1 juni. De regering besloot vanavond dat ook samenkomsten met minder dan 100 personen verboden zijn. Dit betekent ook dat het voetbalseizoen bij de amateurs ten einde is. 

Het besluit van de regering betekent dat het vrijwel onmogelijk is om het seizoen bij de profs alsnog uit te spelen. De KNVB, die voor morgen al een bijeenkomst heeft belegd, moet nu beslissen wat er gebeurt met de promotie- en degradatieregelingen. Vanavond kon de voetbalbond nog niet zeggen wat precies de gevolgen zijn, nadat het kabinet in de strijd tegen het coronavirus nieuwe maatregelen heeft getroffen. ,,De consequenties zijn nu nog onbekend”, liet een woordvoerder weten. ,,We hebben het nieuws net waargenomen en zijn in overleg met de ministeries VWS en Justitie en Veiligheid over wat dit precies betekent voor de sport.”

Wat wel zeker is, is dat er een streep gaat door de oefeninterland tussen Oranje en Griekenland. Die zou op 28 mei in Enschede worden afgewerkt.  Eerder verschoof de UEFA het EK naar de zomer van 2021, de Europese clubfinales zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. 

De maatregel betekent dat voor de eerste keer sinds het seizoen 1944-1945 het seizoen niet wordt afgemaakt in het amateurvoetbal. 

  1. Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondige hekel aan Duitsers’

    Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondi­ge hekel aan Duitsers’

    In deze aflevering van de AD Voetbal podcast blikken Sjoerd Mossou, Peter van Duyl en Mikos Gouka aan de hand van Hidde van Warmerdam terug op het EK voetbal van 1988. Het EK dat gewonnen werd, maar waarin de wedstrijd tegen West-Duitsland het allerbelangrijkste was. Over het sentiment toen, in Nederland. De tijd voor massale shirtverkoop, voor getrainde perspraatjes en voor politieke correctheid naar je tegenstander toe.