Volledig scherm
Rai Vloet en Bart Meijers. © Pro Shots

'Allemaal tot de conclusie gekomen dat het op links niet werkt'

Het experiment op links was geen lang leven beschoren, op tien is Rai Vloet (zestien wedstrijden, drie goals en nul assists) meer in zijn sas. Wat ontbreekt zijn doelpunten.

De drager van nummer tien draagt een grote mate van verantwoordelijkheid met zich mee. ,,Dat vind ik niet erg", zegt Vloet die sinds zijn twee goals tegen FC Groningen op 16 september in de competitie niet meer scoorde voor NAC. ,,Ik blijf daar rustig onder. Ik bekijk het vanuit de positieve kant: in de eindfase sta ik steeds op de goede plek. Ik ben alleen wat ongelukkig geweest in de afwerking."

In Vilamoura blijft trainer Stijn Vreven vasthouden aan Vloet als zijn meest vooruit geschoven middenvelder. ,,Ik rendeer het beste in de as van het veld. Daar denkt de technische staf hetzelfde over", zegt Vloet. Gelukkig maar, want zijn uitstapje naar de linkerkant was geen doorslaand succes. ,,Het was lastig, omdat het de eerste keer in mijn carrière was. Ik had nog nooit op links gespeeld. Het was nieuw en tegelijkertijd zaten we midden in de competitie en hadden we nauwelijks tijd om te oefenen. Op die positie voelde ik mij niet prettig en als ik mij niet prettig voel, blijft dat in mijn hoofd spelen. Ik moest vaak met de opkomende back mee en kwam minder in het spel voor, waardoor ik niet in de wedstrijd kon groeien. Omdat het op dat moment zo uitkwam, heb ik het op links geprobeerd, maar we zijn allemaal tot de conclusie gekomen dat het niet werkt."

Quote

Het was lastig, omdat het de eerste keer in mijn carrière was. Ik had nog nooit op links gespeeld. Op die positie voelde ik mij niet prettig en als ik mij niet prettig voel, blijft dat in mijn hoofd spelen.

Rai Vloet

Meer lucht

Met de nieuwe rol van Manu García als controlerende middenvelder vlak voor de defensie om de eerste fase van de opbouw te verzorgen, houdt NAC de bal langer in bezit. En dat verschaft het elftal meer lucht, zegt Vloet. ,,Manu vindt dat zelf ook prettiger, omdat hij meer ballen krijgt. Voor mij persoonlijk is het een goede omzetting geweest. Op links heb ik mindere wedstrijden gespeeld, vind ik. Op tien gaat het beter, ik heb alle vertrouwen in de tweede seizoenshelft en ben ervan overtuigd dat wij genoeg kwaliteit hebben om weg te blijven van de onderste drie plekken."

Volledig scherm
Rai Vloet © Kay int Veen
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement