Volledig scherm

Eis 240 uur werkstraf tegen vrouw (22) die al bellend oudere vrouw en hond doodreed in Zundert

BREDA - De 22-jarige Zundertse die verantwoordelijk wordt gehouden voor het dodelijke ongeval op 1 februari vorig jaar op de Bredaseweg in Zundert verdient wat justitie betreft een werkstraf van 240 uur. Ook zou ze een voorwaardelijk rijverbod van een jaar moeten krijgen. 

Dat eiste het Openbaar Ministerie vrijdagochtend in de rechtbank van Breda. 

De bestuurster reed rond 22.30 uur op de Parallelweg een 66-jarige vrouw aan die haar hondje uitliet. Zowel de vrouw als de hond overleed.

Volgens de verdachte was de vrouw haar hond aan het uitlaten aan de linkerkant van de parallelweg. Het hondje zou toen naar rechts zijn gegaan en trok de vrouw met zich mee. Daardoor reed ze ze aan.

Volgens justitie moet het anders zijn gegaan. Een getuige vertelde dat de vrouw had uitgeroepen dat ze het slachtoffer niet had gezien. Mogelijk kwam dat doordat ze aan het bellen was met haar vriend, die achter haar in een andere auto reed. De vrouw zei wel dat ze handsfree belde. 

Psychisch ingestort

Er zitten echter wel discrepanties in haar verklaringen. Dat kan komen doordat ze zelf psychisch totaal is ingestort na het ongeval. Dat kan zijn omdat ze de waarheid niet vertelt. 

Quote

Nooit meer wandelen langs de Bredaseweg als een verliefd stel

Echtgenote slachtoffer

Maar het kan ook komen doordat het strafdossier niet zo helder is, zo zei de voorzitter van de rechtbank.

Staande ovatie

De weduwnaar las in de rechtszaal een indringende slachtofferverklaring voor. ,,Nooit meer wandelen langs de Bredaseweg als een verliefd stel. Ze werd ontzettend gewaardeerd door de mensen. Meer dan 700 mensen waren aanwezig bij de afscheidsdienst. Nooit wilde ze op de voorgrond treden, maar daar kreeg ze een staande ovatie.''

De vrouw liet altijd haar hondje uit op de Bredaseweg, waar ze ook woonde. ,,Vanaf 1975 liep ze drie of vier keer met de hond. Elke dag weer'', zei haar man.

De rechtbank doet op 4 oktober uitspraak. 

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5710 stemmen