A4 bij Bergen op Zoom weer open na ongeluk met gekantelde vrachtwagen

UPDATEBERGEN OP ZOOM - De A4 bij Bergen op Zoom is weer open voor verkeer. Wel is de linkerrijstrook richting Antwerpen nog afgesloten voor reparatie van de vangrail. Ongeveer 100 meter moet worden vervangen.

Maandag kantelde een vrachtwagen vol met avocado's op de weg en belandde in de middenberm. De snelweg was uren afgesloten. De ravage was groot en de files rond Bergen op Zoom waren lang.

Hoe de vrachtwagen door de middenberm kon rijden is nog niet bekend. De chauffeur raakte gewond en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De truck zou volgens Rijkswaterstaat geladen zijn met avocado's. 

De vrachtwagen is opengescheurd, waardoor behalve bergingswerk ook de lading moet worden opgeruimd. Daarbij moest de vangrail in de middenberm gerepareerd worden.

Eerder op de middag ging ook de A15 dicht, bij knooppunt Ridderkerk. Een container in een vrachtwagen was in brand gevlogen. De afsluiting van de snelweg leidde tot flinke files. Rond 16.30 uur was de weg weer vrij.

Volledig scherm
De situatie op de weg bij Bergen op Zoom, maandagmiddag iets na 13.00 uur. © ANWB
Volledig scherm
De situatie bij de vrachtwagen op de A4 bij Bergen op Zoom. © Anthony DeCock / MaRicMedia
Volledig scherm
Ongeval met vrachtwagen op A4 bij Bergen op Zoom © Toby de Kort/MaRicMedia
Volledig scherm
Ongeval met vrachtwagen op A4 bij Bergen op Zoom © Toby de Kort/MaRicMedia
Volledig scherm
Ongeval met vrachtwagen op A4 bij Bergen op Zoom © Toby de Kort/MaRicMedia
  1. Verlanglijstjes Sinterklaas van kinderen staan vol door Youtubereclames: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

    Verlang­lijst­jes Sinter­klaas van kinderen staan vol door Youtubere­cla­mes: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt Youtube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom