Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdingang van het huidige Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom © Chris van Klinken / Pix4Profs

Regiogemeenten over ziekenhuislobby Bergen op Zoom: ‘Wij gaan niet mee in de stedenstrijd om het nieuwe Bravis’

PollBERGEN OP ZOOM - Locatie Zoomland langs de A4 bij Bergen op Zoom is een ’prima keuze’ voor nieuwbouw van het Bravis ziekenhuis, maar Woensdrecht en Steenbergen kunnen ook goed leven met een nieuw ziekenhuis langs de A58 bij Roosendaal. Tholen heeft wel een voorkeur voor Bergen op Zoom.

,,Woensdrecht gaat er niet met gestrekt been in. Wij doen niet mee aan een stedenstrijd om het nieuwe Bravis ziekenhuis”, zegt wethouder Lars van der Beek desgevraagd.

Steenbergen verklaart dat de regiogemeenten ‘solidair zijn met elkaar’, maar dat het voor de inwoners van Steenbergen feitelijk weinig verschil maakt of Bravis in Bergen op Zoom of in Roosendaal gaat bouwen. ,,Daar staan wij neutraal in”, aldus woordvoerster Angelique Harbers namens wethouder Koos Krook.

Poll

Waar moet het nieuwe Bravis ziekenhuis komen?

  • Op Zoomland bij Bergen op Zoom (57%)
  • Langs A58 bij Roosendaal (43%)
3785 stemmen
  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom