Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdingang van het huidige Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom © Chris van Klinken / Pix4Profs

Regiogemeenten over ziekenhuislobby Bergen op Zoom: ‘Wij gaan niet mee in de stedenstrijd om het nieuwe Bravis’

PollBERGEN OP ZOOM - Locatie Zoomland langs de A4 bij Bergen op Zoom is een ’prima keuze’ voor nieuwbouw van het Bravis ziekenhuis, maar Woensdrecht en Steenbergen kunnen ook goed leven met een nieuw ziekenhuis langs de A58 bij Roosendaal. Tholen heeft wel een voorkeur voor Bergen op Zoom.

,,Woensdrecht gaat er niet met gestrekt been in. Wij doen niet mee aan een stedenstrijd om het nieuwe Bravis ziekenhuis”, zegt wethouder Lars van der Beek desgevraagd.

Steenbergen verklaart dat de regiogemeenten ‘solidair zijn met elkaar’, maar dat het voor de inwoners van Steenbergen feitelijk weinig verschil maakt of Bravis in Bergen op Zoom of in Roosendaal gaat bouwen. ,,Daar staan wij neutraal in”, aldus woordvoerster Angelique Harbers namens wethouder Koos Krook.

poll

Waar moet het nieuwe Bravis ziekenhuis komen?

  • Op Zoomland bij Bergen op Zoom (57%)
  • Langs A58 bij Roosendaal (43%)
3785 stemmen
  1. Dream Theater-gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor prestigieuze gitaarprijs: ‘Weer heel bijzonder’
    PREMIUM

    Dream Theater-gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor prestigieu­ze gitaar­prijs: ‘Weer heel bijzonder’

    BERGEN OP ZOOM - Zo complex als de gitaarriffs bij zijn band Dream Theater zijn, zo simpel was de keuze voor John Petrucci als de volgende winnaar van de prestigieuze Sena Performers European Guitar Award. Petrucci (51) komt die oeuvreprijs op maandag 24 juni persoonlijk ophalen. In Gebouw-T in Bergen op Zoom. En zeer waarschijnlijk mét andere Dream Theater-bandleden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom