Volledig scherm
bergen op zoom - 20190415 - pix4profs/petervantrijen.bravisziekenhuis aan boerhaaveplein © pix4profs/petervantrijen

‘Red Bravis Bergen’ verzamelt bijna 3.500 handtekeningen

BERGEN OP ZOOM - De actiegroep ‘Red Bravis Bergen’ overhandigt donderdag het resultaat van de handtekeningenactie aan het bestuur van Bravis. De teller staat inmiddels op bijna 3.500 handtekeningen.

Bergenaar Niels Minnaard is de actiegroep op Facebook gestart, hij heeft een club van ongeveer tien mensen om zich heen, die actie willen voeren voor een volwaardig ziekenhuis in de Markiezenstad.

Poll

Er moet een ziekenhuis in Bergen op Zoom blijven

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
2745 stemmen

Bergse stem

De groep is opgericht nadat Bravis twee weken geleden bekendmaakte het nieuwe ziekenhuis langs de A58 bij Roosendaal te gaan bouwen. Locatie Zoomland in Bergen op Zoom viel af omdat er te weinig ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor een nieuw ziekenhuis. De planning is dat het huidige ziekenhuis in Bergen op Zoom in 2025 sluit.

Hoog tijd om de Bergse stem te laten horen, vindt de actiegroep. ‘Niet in Wouw, niet in Roosendaal, maar in Bergen!’ staat op Facebook. Minnaard zei eerder tegen deze krant dat Bravis een verzorgingsgebied van 350.000 inwoners heeft. ,,Dat is voldoende voor twee volwaardige ziekenhuizen”, meent hij.

De handtekeningen komen voor meer dan de helft uit Bergen op Zoom, maar ook mensen uit Steenbergen, Tholen, Woensdrecht en Reimerswaal ondersteunen de boodschap van de actiegroep.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom