Volledig scherm
© Chris van Klinken pix4profs

‘Pharmafilter nodig bij nieuwbouw Bravis ziekenhuis’

ROOSENDAAL - Waterschap Brabantse Delta wil in gesprek met Bravis ziekenhuis over plaatsing van een pharmafilter bij het nieuw te bouwen ziekenhuis in Roosendaal. Een pharmafilter zuivert het afvalwater en haalt daar meteen medicijnresten, hormonen en andere schadelijke stoffen uit.

Hans Peter Verroen, lid van het dagelijks bestuur van Brabantse Delta, zegt dat het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda ook met een pharmafilter werkt. Het waterschap heeft daar financieel aan bijgedragen en wil, vanwege het milieubelang, ook met Bravis rond de tafel.

Nog geen gemeengoed

Volgens Verroen is een pharmafilter nog geen gemeengoed in de ziekenhuiswereld. De CDA-fractie in het algemeen bestuur van het waterschap deed vorige week een beroep op het dagelijks bestuur om het gesprek aan te gaan met Bravis.

Quote

Daar zijn we nog niet mee bezig

woordvoerder Bravis

Het ziekenhuisbestuur vindt dat nog te vroeg. ,,Daar zijn we nog niet mee bezig. Uiteraard zullen we bij de ontwikkeling van de nieuwbouw een verkenning doen naar toepassingen op gebied van duurzaamheid, veiligheid en milieu en daar dan met diverse partijen over in gesprek gaan”, aldus een woordvoerster van Bravis ziekenhuis.