Locatie nieuwe Bravis ziekenhuis wordt dinsdag bekend: wordt het Roosendaal of Bergen op Zoom?

VideoBERGEN OP ZOOM - De vraag hangt al maandenlang boven de markt: waar komt de nieuwe hoofdlocatie van het Bravis ziekenhuis? Wordt het Bergen op Zoom of Roosendaal? De raad van bestuur van het Bravis ziekenhuis maakt het dinsdagochtend bekend in het restaurant van de Bergse vestiging aan het Boerhaaveplein.

Bestuurders Hans Ensing en Bianka Mennema geven daar samen met voorzitter Richard Pal van de medische staf van Bravis toelichting op de vestigingsplek en hoe de beslissing tot stand is gekomen. Zij geven verder uitleg over de planning voor de komende tijd.

Zoals bekend zijn er twee locaties in het geding: terrein Zoomland langs de A4 in de oksel van het verkeersknooppunt Zoomland bij Bergen op Zoom en de locatie Bulkenaar langs de A58 bij Roosendaal. De Bergse burgemeester Frank Petter en wethouder Patrick van der Velden voeren publiekelijk een lobby om het nieuwe ziekenhuis in Bergen op Zoom te krijgen. Dat is alleen al voor de aanrijtijden noodzakelijk, vinden zij.

Dinsdagavond vanaf 19.00 uur is een raadsvergadering in Bergen op Zoom gepland over het besluit van Bravis. Het college van B en W geeft daarbij een toelichting op de beslissing en geeft de raadsfracties de gelegenheid om te reageren. 

Volledig scherm
Bergen op Zoom- Hoofdingang Bravis Ziekenhuis © Chris van Klinken / Pix4Profs

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant. Volg ons ook op Spotify en iTunes, en mis geen enkel bulletin meer.  

  1. Dream Theater-gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor prestigieuze gitaarprijs: ‘Weer heel bijzonder’
    PREMIUM

    Dream Theater-gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor prestigieu­ze gitaar­prijs: ‘Weer heel bijzonder’

    BERGEN OP ZOOM - Zo complex als de gitaarriffs bij zijn band Dream Theater zijn, zo simpel was de keuze voor John Petrucci als de volgende winnaar van de prestigieuze Sena Performers European Guitar Award. Petrucci (51) komt die oeuvreprijs op maandag 24 juni persoonlijk ophalen. In Gebouw-T in Bergen op Zoom. En zeer waarschijnlijk mét andere Dream Theater-bandleden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom