Persconferentie dinsdagochtend waarbij de nieuwe hoofdlocatie bekend wordt gemaakt: Bulkenaar in Roosendaal, in de bocht langs de A58 bij Tolberg. In het midden Hans Ensing, bestuursvoorzitter, links Bianka Mennema, bestuurslid Bravis en rechts Richard Pal, voorzitter van de Medische Staf.
Volledig scherm
PREMIUM
Persconferentie dinsdagochtend waarbij de nieuwe hoofdlocatie bekend wordt gemaakt: Bulkenaar in Roosendaal, in de bocht langs de A58 bij Tolberg. In het midden Hans Ensing, bestuursvoorzitter, links Bianka Mennema, bestuurslid Bravis en rechts Richard Pal, voorzitter van de Medische Staf. © Majda Ouhajji

Het Bravis-ziekenhuis van morgen: efficiënt en toekomstbestendig

Bravis wil met één nieuwe hoofdlocatie de ziekenhuiszorg in West-Brabant niet alleen efficiënter maken, maar ook toekomstbestendiger. 

De gebouwen in Bergen op Zoom en Roosendaal dateren allebei van eind jaren zestig en ondanks regelmatige verbouwingen kunnen volgens Bravis niet nog eens vijftig jaar mee. Dat heeft met de vergrijzing van de bevolking te maken, die in deze regio sneller gaat dan in de rest van het land. De patiënt van de toekomst klopt steeds vaker met meerdere aandoeningen tegelijkertijd bij het ziekenhuis aan. Om zorg betaalbaar te houden moet die rondom een patiënt, in plaats van rondom een aandoening georganiseerd worden.