Lintje
Volledig scherm
PREMIUM
Lintje © Hans Vonk

Als er één moment is waarop het uitdelen van lintjes van toepassing is, dan is het wel nú

columnIk verheug me nergens meer op. Niet op zwarte zaterdag langs de Route du Soleil, niet op een koele pint op een zonovergoten terras, niet op een moddergevecht op de Zwarte Cross. Schaatsliefhebbers van natuurijs kennen dat gevoel vast. Zij verheugen zich al lang niet meer op een strenge winter. Voordeel van je nergens op verheugen is dat het nooit tegen kan vallen.

Alle grootse plannen wegstrepend, genieten aartsoptimisten van de kleine dingen des levens. In je eigen tuin bijvoorbeeld. Ik moet dan al gauw aan de Hornbach-reclame denken waarin wordt ingezoomd op ongegeneerd seksende slakken, duizendpoten en libellen. 

  1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
    PREMIUM

    Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

    OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.