Volledig scherm
Auto ingepakt, hotel gereserveerd: maar wat moeten we nu met de hond? © Eddy en Anita Koot

Nog snel op zoek naar een oppas voor Fikkie en Lotje

last minuteBijna vakantie, nog een paar dagen om alles te regelen. BN DeStem telt af en tipt over wat u niet mag vergeten. Vandaag: huisdieren.

De vakantie nadert. Camper gepakt, hotel gereserveerd, kinderen op kamp, alles geregeld. Maar, schrik: wie past er eigenlijk op de poes, de hond en de konijnen?

Gastgezinnen

Veel katteneigenaars vragen de persoon die de planten water komt geven om óók even voer voor de poes weg te zetten en de kattenbak te verschonen. 'Pawshake' is een voorbeeld van een platform waar je ook een oppas kunt zoeken voor je huisdier. Het gaat daarbij zowel om gastgezinnen (met name voor honden) als een oppas aan huis (voor katten).

Pension

Quote

Je hebt ook mensen die de hond na de vakantie niet meer ophalen... Dan bel je, maar nemen ze niet op

Esther van Hest

Hondeneigenaars weten veelal wel dat de 'pensionpiek' in juli en augustus zit. ,,Als je begin juni belt, dan ben je al aan de late kant'', zegt Esther van Hest van dierenopvang Arduin in Roosendaal. ,,Maar toch krijgen we nu nóg aanvragen. Een enkele plaats hebben we nog, maar het wordt lastig.'' Het komt, zegt Van Hest, redelijk vaak voor dat mensen op het allerlaatste moment pas een adres voor hun huisdier zoeken.

De dierenopvang aan de Oude Baan in Breda heeft ook een pension. Veel plaatsen zijn al bezet, zegt woordvoerster Anja van Splunder. Op kaartjes in bijvoorbeeld de supermarkt bieden gastgezinnen zich rond deze tijd ook nog weleens aan voor de tijdelijke opvang van een hond. Van Splunder: ,,Maar dat is natuurlijk nogal wat, als je die mensen helemaal niet kent.''

Triest

En dan moet er nog onderdak komen voor de konijnen. Esther van Hest: ,,Die kunnen ook bij ons worden gebracht.'' Triest vindt Van Hest het, dat er mensen zijn die de hond na de vakantie niet meer ophalen. ,,Is vorig jaar weer drie keer gebeurd. Dan bel je, maar dan nemen ze niet meer op. Dat gebeurt met voorbedachten rade.''

  1. Aan de Heistraat in Hoeven rijdt bijna iedereen veel te hard
    PREMIUM

    Aan de Heistraat in Hoeven rijdt bijna iedereen veel te hard

    HOEVEN - In de Heistraat tussen de dorpskom van Hoeven en de A58 wordt veel te hard gereden. In opdracht van de gemeente Halderberge zijn vorig jaar verkeerstellingen uitgevoerd. Die toen aan dat 93 procent van de automobilisten de maximum snelheid van zestig kilometer per uur overschrijdt. Het gemeentebestuur noemt de uitkomsten verontrustend, hetgeen ook raadslid Gisela van Beek (Lokaal Halderberge) al suggereerde in vragen aan het college.